2nd Putrajaya International hot air balloon Fiesta 2010

Event yang ‘agak’ menarik di Putrajaya iaitu Pesta Belon Panas atau “Putrajaya International Hot Air Balloon”. Pesta Belon Panas ini bukan pertama kali ia di adakan di Malaysia, ia pertama kali diperkenalkan pada 19 –  22 Mac 2009 lagi. Pesta ini mendapat sambutan yang meluas di Malaysia, dan pastinya ia amat menarik kepada anak-anak dirumah.

Pesta belon ini juga diadakan diluar negara seperti Japan, Switzerland, USA, Belgium, New Zealand, France, dan juga Netherlands. Namun ia juga sudah dapat diadakan di Malaysia juga.. Tahniah diucapkan!

Sekiranya anda berminat, jangan malu-malu untuk melihat peta lokasi belon panas ini disini, dan juga jadual aktiviti yang bakal diadakan disini. Oh ya.. sebelum saya terlupa Pesta ini diadakan bermula daripada 18 hingga 21 March 2010. Selamat berpesta! dan jangan lupe solat ye…

4 thoughts on “2nd Putrajaya International hot air balloon Fiesta 2010”

  1. That’s sound good and Putrajaya didn’t far away from my house neither. I pretty interested about the giant hot air balloon over there however I can’t afford to go there as my assignment keeps me busy..
    Anyhow congratulation to Malaysia.

Tinggalkan balasan

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.