5 Fungsi hebat Nokia N8 yang perlu tahu

Semenjak Nokia mengumumkan mengenai Nokia NSeries 8. Ramai yang tertanya-tanya bagaimana rupanya, yang paling ingin diketahui adalah fungsi yang terdapat pada Nokia N8 ini. Jika dilihat pada ciri fizikalnya, Nokia N8 disaluti dengan elemen aluminium seperti kulit pesawat angkasa lepas. Baiklah disini kita akan menerokai apa fungsi hebat yang tidak diketahui orang ramai yang menjadi tanda tanya.

Lima band radio

Nokia N8 mempunyai WCDMA lima-band, yang bermaksud bukan hanya menyokong quad band GSM/EDGE sahaja, akan tetapi juga menyokong rangkaian 3G pada 850/900/1700/1900/2100 band. Ini menunjukkan anda tidak perlu bimbang jika merantau di Eropah dan Amerika utara tanpa bimbang mengenai rangkaian.

Hiburan dalam kereta

Mungkin ramai yang kecewa apabila kebanyakkan fungsi radio kereta tempatan hanya menyediakan fungsi radio dan CD sahaja. Dengan Nokia N8 anda tidak perlu gusar kerana ia telah menawarkan FM Transmeter, yang membolehkan anda menyiarkan lagu anda melalui radio kereta anda. Ia fungsi yang bagus!

Masa untuk TV

Anda mungkin tidak tahu yang anda boleh menyambung kabel HDMI ke Nokia N8 untuk menonton video atau filem yang nyata pada HDTV. Tapi adakah anda tahu bahawa anda juga boleh menggunakan alat dengar jack kabel tradisi dan tiga warna kabel? Jadi, bahkan jika anda tidak memiliki port HDMI di TV anda, anda tetap boleh membuat sebahagian besar pawagam kecil di rumah anda dengan panggung kecil daripada saku anda.

Merakam panggilan

Setiap anda yang mempunyai memori seperti penapis akan senang mendengar bahawa Nokia N8 mempunyai perakam suara yang bererti anda boleh dengan mudah merakam panggilan telefon. Cukup menggunakan perakam semasa anda berada pada talian dan anda akan mendapatkan rakaman berkualiti tinggi dari kedua-dua sesi perbualan.

Plug dan sentuh

Baiklah, fungsi ini masih ditahap pembangunan, tapi terlalu ringkas untuk diabaikan. Nokia plug dan sentuh adalah teknologi berasaskan gerakan yang dapat mengubah setiap paparan menjadi layar sentuh raksasa. Hanya sambungkan Nokia N8 anda pada HDTV menggunakan HDMI keluar dan diluluskan oleh Nokia N8 kamera.

walaupun buat masa sekarang ianya prototype, ia bagus untuk melihat bagaimana Nokia N8 sentuh pada masa hadapan. Jika anda menerokai fungsi lain, seharusnya ia perlu diumumkan sila beritahu kami.

1 thought on “5 Fungsi hebat Nokia N8 yang perlu tahu”

Tinggalkan balasan

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.