Apabila kita makin membesar

Masih teringat lagi, jika dahulu aku pernah mengatakan sesuatu pada umi. Umi bila besar nanti wan tak mahu kahwin, mahu membujang sampai ke tua just sara kehidupan keluarga sahaja bila dapat perkerjaan.. tapi itu percakapan 10 tahun lepas..

Kini…..

Bila aku sudah memasuki alam sekolah menengah.. i know about love.. love is something beautiful.. but i’m hating ‘couple’ like another teenagers do.. i’m really hates it.. kerana ‘couple’ ini bagaikan ikatan pengganti pertunangan yang direka cipta oleh manusia yang memperhambakan nafsu cinta semata-mata. Ini yang aku rasai…

Kesannya…..

Jika kau seorang lelaki yang berhati mulia.. (bukan aku).. kau akan nampak ‘berat sebelah’ ikatan ‘couple’ ini.. Cuba kau lihat, pihak sebelah mana paling sengsara apabila kau putuskan hubungan kau? Perempuan…..

Kau….?

Manusia yang mudah alih…. puas kau sedut madu… sepahnya kau buang… tidak lain dan tidak bukan kau anggap PEREMPUAN ini hanya tempat kau tempiaskan NAFSU…. HINAnya perempuan bagi kau…….

Mungkin………….

Kau jenis manusia yang berhati BATU BESI yang sanggup berbuat demikian. Tapi itu bukan aku………..

Tahukah kau……….?

Perempuan ini, suatu hari nanti akan menjadi IBU kepada seorang ANAK…………….? Apakah kau sanggup merosakkan MARUAH perempuan hanya berTUHANkan NAFsu kau…..yang tak pernah kenal erti PUAS?

Mungkin……..

Bagi kau tempias NAFsu hanya hilangkan Dara seorang perempuan, itu sangat TIDAK boleh dimaafkan.. Bagi kebanyakkan lelaki.. Hanya sekadar berpegangan tangan lebih pada hilang kehormatan diri……..

Jangan……..

Jangan kau sesekali…… Jika kau kawan aku yang aku sayang..yang aku rapat buat macam ini… siap kau…….. siap… tunggulah kesannya diDunia dan diAkhirat….. diDunia KAMI akan beLASAH kau….. diAkhirat biar ALLAH pula AJAR kau..

Dah.. Dah… Layan ni…

2 thoughts on “Apabila kita makin membesar”

Tinggalkan balasan

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.