Dilema memilih Celcom broadband

Semenjak dalam dua minggu ni saya berada dalam dilema untuk memilih broadband package mana yang hendak dipilih. My mind lagi bertambah pening bila je tengok pada laman web rasmi Celcom broadband promosi lain..tapi bila tengok pada wakil jualan Celcom broadband benda lain yang dijual.. Dahla harganya jauh berbeza.. benda yang patutnya FREE kena bayar (USD Modem) benda yang dikatakan tiada contract bila pergi kedai dia ada contract…. ADUH…HAI!!! Pening pale!!!

Benda broadband ni memang I really need it since boleh diakses dimana-mana kan selagi ada line Celcom.. Kalau kira speed terlaju of course la streamyx memang tidak dinafikan.. FullStop!

Dikolej ni ada hotspot tapi macam tak berbaloi RM5 untuk 7jam je boleh guna.. dan terhad dalam area kolej je lah.. (bukan mengadu eh just luahan perasaang).. Hum.. tengok package Celcom Broadband Advance not [email protected] RM98/month.. … Last week ada jumpa orang jual di Maybank dapat FREE Modem.. macam gempak jugak..tapi yang @ RM68/month tiada contract.. alhamdulillah macam menarik.. Tengoklah macam mana kan.. Saya pun blank fikir pasal benda ni.. very important thing is not like contract..

^_- Celcom broadband OH Celcom broadband ^_^

4 thoughts on “Dilema memilih Celcom broadband”

 1. kalau yg pakej basic rm68 tu, nak wat gune FTP upload2 file mmg kurang sesuai.. huhu..

  Tapi mmg betullahkan.. dalam web die ngan kat kedai mmg wat pening…

    1. um.. bgos.. speed download ok tak? berapa kbps eh?
     kira daftar berapa? modem sume kena beli sndiri kan.. ada contract?
     hehe..maaf byk tanya..

Tinggalkan balasan

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.