Fikir 1000 Kali Sebelum Anda Menggunakan Servis Baterihub

Dalam Malaysia, syarikat pemasaran Bateri Kenderaan tidaklah banyak mana, Paling top ada 5 ketul sahaja, yang lain cuma ikan bilis. Dalam pasaran Malaysia pengeluar top yang saya sendiri tahu adalah Bateriku, yang lain masih suam suam kuku. Seperti Carput dan lainnya.

Bateriku dan Carput ni nampak gah dalam pemasaran internet sebab mereka ada mobile apps mereka sendiri. Yang lain semua common je.

Bisnes bateri ni, beli dalam volume palet yang banyak, dan jual dalam margin sendiri untuk bisnes

 

Demand paling top, area Shah Alam, Puchong, dan Ampang

Baterihub merupakan branding khas dicipta untuk menembusi pasaran secara digital atas talian, dan mereka seterusnya akan ke fizikal

Syarikat ini diasaskan oleh bangsa Cina, dan sangat hyper active, melebarkan sayapnya dengan menambah cawangan

5 tahun pengalaman saya bekerja dengan Cina, mereka ini akan ada kepentingan dan rasis tu ada walaupun 1%

Walaupun bisnes Cina, tapi 95% pelanggan dan pembeli bateri mereka adalah bangsa Melayu

Antara strategi common, mereka akan hired bangsa Melayu untuk department Marketing, untuk memenangi hati orang Melayu

Penulis tidak kesah, how their business, tapi penulisa kesah apabila berlaku perkara tidak adil

Jika korang nak kerja sini untuk penimba pengalaman boleh lah sebab Cina memang rajin kerja, rajin sampai tiada family time. Korang nak duit, sini tempat korang, tapi nak hidup bahagia dengan family, sini derita

Tinggalkan balasan

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.