Guna domain sendiri pada blogspot

Aktiviti blogging di kalangan belia sama ada pelajar sekolah atau pelajar di IPA sudah makin meningkat dari hari ke hari. Ini merupakan fenomena yang harus disambut baik. Meluangkan masa menulis blog di waktu lapang merupakan aktiviti waktu lapang yang mempunyai manfaat selain melayari internet secara suka-suka tanpa matlamat yang jelas.

Antara platfom yang tertinggi bagi mereka yang baru berjinak-jinak dengan dunia blogger adalah Blogger.com atau Blogspot dan diikuti dengan WordPress.com untuk platfom yang diberikan secara percuma.

Bagi yang ingin menjimatkan kos untuk menggunakan domain sendiri iaitu .Com atau .Net kita tidak perlu beralih pada perkhidmatan hosting berbayar, kita boleh membeli domain daripada mana-mana pihak yang menawarkan perkhidmatan domain registration so mereka akan bantu setup domain anda kepada blogspot.

Tujuan kami menulis artikel ini adalah untuk menawarkan perkhidmatan setup domain sendiri pada blogspot. Jika anda melanggan service kami, kami akan uruskan setup domain anda kepada blogspot. Harga yang kami tawarkan tidak mahal dalam harga RM80 sahaja termasuk support after sales.

So, kepada sesiapa yang berminat boleh menempah service kami dengan meninggalkan komen di ruang dibawah atau emailkan kepada kami (lihat Contact) pada bahagian atas sekali. Atau anda boleh add kami di facebook (lihat sidebar kanan) dan add kami.

2 thoughts on “Guna domain sendiri pada blogspot”

Tinggalkan balasan

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.