Kehebatan Islam bukan pada demostrasi

Pada zaman ini Umat Islam makin menjadi-jadi dengan demostrasi. Oh Demostrasi. Apakah itu Demostrasi? Demostrasi adalah sebuah perhimpunan beramai-ramai dimana kebanyakan rakyat Malaysia yang menyokong penganjur membuat bantahan akan sesuatu acara yang telah atau bakal dilangsungkan oleh mana-mana pemerintah diluar mahupun dalam negara sendiri.

Di Malaysia kebanyakan demostrasi diadakan bagi memberi respon bantahan secara aman damai (kononnyalah). Tidak kurang juga  yang pergi kena sembur gas pemedih mata. Kebanyakkan demostrasi ini berkaitan dengan sensitiviti agama yang melibatkan Agama Islam. HM, sensitifla sangat.

Aku pun hairan, bila timbul sahaja sesuatu yang sensitif yang melibatkan Islam. Tidak lain dan tidak bukan DEMOSTRASI. Itu yang mereka mengerti. HEY tolonglah bila fikiran kita nak MATURED ni. Bila fikiran kita nak MERDEKA ni. Aku tanya BILA? When?

Orang seperti YAHUDI atau ISRAEL tidak pernah gentar pun dengan DEMOSTRASI biasa itu. Mereka tidak GENTAR pun walau sedikit. Jangan fikir bila sudah berDEMO tu. So media buat liputan dan sebagainya HEBAT la tu?

NO I SAID NO. WHY?

HEY nak tanya. Dimanakah orang Islam di Malaysia bila solat Fardu? Di manakah mereka?

HEY aku sangat hairan sebab orang Islam LELAKI hanya memenuhi Masjid hanya pada hari Jumaat sahaja.

HEY kenapa solat SUBUH tiada BERjemaah di Surau atau Masjid?

HEY dimana anda semua?

Aku yakin sudah ramai yang mengetahui Ayat mutiara ini.

“Kami tidak gentar dengan orang Islam sekarang, Kami akan gentar sekiranya mereka solat berjemaah 5 waktu. Dan ramainya seperti solat Jumaat”..

HEY tidakkah kau terfikir? Ayat diatas walaupun pendek. Namun mempunyai maksud yang begitu mendalam.

“Think more, Get more”..

(Isnin – 30 OKT 2010 – 1.01 PM)

Tinggalkan balasan

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.