Facebook. Good or bad?

Bila berkata tentang ‘fesbuk’ sudah pasti ramai sungguh yang menggunakannya. Saya sengaja malas nak mengeja ‘fesbuk’ dengan ejaan yang betul sebab ‘fesbuk’ ni tempat untuk membuang masa dan umur sahaja. So buat apa nak eja betul-betul? Main-main sudah!

Oh sayangnya bunyi macam saya ni ANTI sangat dengan ‘fesbuk’ ni kan? Eh . Tak Lah. Semenjak bulan Ramadhan dah habis ni, Saya rasa tiada mood untuk aktif di ‘fesbuk’ untuk personal use. *banyak benda mengarut ar, tak tahan tengok. better tak sah login jer*

Baiklah, secara umumnya 3 benda boleh buat. Antaranya

  • Dakwah
  • Bisnes
  • Sosial

Ok. Ketiga-tiga ni saya sudah pun mempraktiskannya. Antara kelebihan yang kita tak nampak adalah..
Continue reading “Facebook. Good or bad?”

Tips kemaskini ‘setting privacy’ facebook

Apabila sebut sahaja nama Facebook .. seluruh Malaysia tahu .. tanya budak-budak kampung pun mereka tahu. Itulah popularnya Facebook .. ada yang masih blur apa benda alahnya Facebook ni?

Facebook merupakan laman sosial yang amat ter/berpengaruh pada abad 2010 ini .. dan ke asyikkannya telah menjatuhkan laman sosial yang lain seperti Friendster dan Myspace .. saya sendiri pun akui .. sampai kehidupan tidak terurus dengan benda tak guna ni.

Continue reading “Tips kemaskini ‘setting privacy’ facebook”

Say good bye

Now, I will be quite and silent at the moment on the Facebook (FB) until my dream success, need do it for my future. thanks for everything my friends. To girls, please take care I love u (who i know – ;P). Mayb i just active write on my personal blog (see on profile). FB can’t do anything for u. Its just for fun, you cannot learn something new on it, just waste your time. I do not cheating you, I believe what I say is true. I need to be serious start now (^^).

Continue reading “Say good bye”