Facebook

Facebook. Good or bad?

Bila berkata tentang ‘fesbuk’ sudah pasti ramai sungguh yang menggunakannya. Saya sengaja malas nak mengeja ‘fesbuk’ dengan ejaan yang betul sebab ‘fesbuk’ ni tempat untuk membuang masa dan umur sahaja. So buat apa nak eja betul-betul? Main-main sudah! Oh sayangnya bunyi macam saya ni ANTI sangat dengan ‘fesbuk’ ni kan? Eh . Tak Lah. Semenjak …

Facebook. Good or bad? Read More »

Tips kemaskini ‘setting privacy’ facebook

Apabila sebut sahaja nama Facebook .. seluruh Malaysia tahu .. tanya budak-budak kampung pun mereka tahu. Itulah popularnya Facebook .. ada yang masih blur apa benda alahnya Facebook ni? Facebook merupakan laman sosial yang amat ter/berpengaruh pada abad 2010 ini .. dan ke asyikkannya telah menjatuhkan laman sosial yang lain seperti Friendster dan Myspace .. …

Tips kemaskini ‘setting privacy’ facebook Read More »

Say good bye

Now, I will be quite and silent at the moment on the Facebook (FB) until my dream success, need do it for my future. thanks for everything my friends. To girls, please take care I love u (who i know – ;P). Mayb i just active write on my personal blog (see on profile). FB …

Say good bye Read More »

Facebook is not your Family

Jalan terbaik (buat masa ni) ialah dengan menulis pada bloglah, dah lama tidak memberi pendapat daripada kotak minda saya sendiri. Tujuan post ini dibuat untuk menasihati kawan-kawan saya yang berada dalam Facebook. Ditujukan kepada sesiapa yang mengenali saya.. pembaca yang saya tak kenal lagi mengenalipun boleh je ambil nasihat yang berguna jika ia sesuai dengan …

Facebook is not your Family Read More »

Dari Myspace ke Facebook

Bulan ini dapat sibuk aku duduk selalu login dan logout di Myspace. Namun aku sebenarnya tidak berminat bersosial di mana-mana ‘social networking’ kerana ada terasa sedikit buang masa. Aku juga merupakan remaja biasa seperti korang semua ada keluarga, ada rumah, ada tempat tinggal, kehidupan tahap sederhana. Tidak terlalu kaya dan tidak terlalu miskin. Namun alhamdulillah …

Dari Myspace ke Facebook Read More »